Help

Помош:Направете нов создавач

This page is a translated version of the page Help:Create a new generator and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎français • ‎norsk bokmål • ‎occitan • ‎português do Brasil • ‎svenska • ‎македонски • ‎日本語

Создавачите се мали независни алатки кои се вклучени во Снимачот на изговор со цел автоматско создавање на некои зборовни списоци. Ако го владеете програмскиот јазик JavaScript , тогаш лесно ќе можете да направите свој создавач и да го споделите со другите. Еве како се прави:

  1. Прекопирајте го целиот код од показната алатка: MediaWiki:Gadget-Demo.js;
  2. Префрлете го во common.js;
  3. Прилагодете го кодот според вашата замисла следејќи ги коментарите;
  4. Зачувајте;
  5. Превчитајте го Снимачот на изговор и испробајте во вашиот нов создавач.

Напомена: во мигов ова можат да го прават само администратори. Во иднина секој ќе може да испробува нови создавачи.

Штом кодот е изготвен и сметате дека истиот ќе биде полезен за другите, можете да побарате од администратор (во Разговорницата) да го премести во алатка (достапна за оние што ќе ја вклучат во нагодувањата) или непосредно во Снимачот на изговор (достапно за сите).

Поврзано

Lingua Libre Help pages
General help pages Help:InterfaceHelp:Your first recordHelp:Choosing a microphoneHelp:Configure your microphoneHelp:TranslateHelp:LangtagsLinguaLibre:Language codes systems used across LinguaLibreLinguaLibre:List of languages
Linguistic help pages Help:Add a new languageHelp:HomographsHelp:List translationHelp:Ethics
Lists help pages Help:Create your own listsHelp:How to create a frequency list?Help:Why wordlists matter?Help:Swadesh listsHelp:ListsHelp:Create a new generator
Events, Outreach Lingualibre:EventsLingualibre:RolesLingualibre:WorkshopsLingualibre:HackathonLingualibre:Interested communitiesLingualibre:Events/2022 Public Relations CampaignLingualibre:MailingLingualibre:JargonLingualibre:AppsLingualibre:CitationsService civique 2022-2023
Strategy Lingualibre 2022 Review (including outreach)2022-2023 Lingualibre wishlist • {{Wikimedia Language Diversity/Projects}} • Speakers map • Voices gender • StatsLingua Libre SignIt/2022 report • {{Grants}}