Help

Помош:Ботови

This page is a translated version of the page Help:Bots and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎brezhoneg • ‎català • ‎français • ‎norsk bokmål • ‎occitan • ‎polski • ‎sicilianu • ‎svenska • ‎македонски • ‎বাংলা • ‎தமிழ்
Draft
Twemoji12 1f3d7.svg
Twemoji12 1f3d7.svg

This page is a work in progress.

Lingua Libre Bot: Одржување на тековноста на Викимедиините

Lingua Libre Bot додава нови снимки на Викимедиините проекти како Викиречник и Википодатоци речиси веднаш.

Ако сакате да дознаете повеќе за овој бот или сакате да ја одржите тековноста на вашето вики со снимки, посетете ја страницата LinguaLibre:Бот или обратете се кај Poslovitch.

Други ботови

  • FuzzyBot, кој е дел од додатокот за преведување на МедијаВики.
  • Olafbot, кој одржува список на зборови без изговор на преку 70 јазици, наведени по бројот на викиречници што ги опишуваат.
  • PamputtBot, кој означува предмети со type of issue (P33) кога е потребно.
  • Dragons Bot, кој уредува групи од списоци.

Целосен список на ботови што работат на Lingua Libre ќе најдете тука.

Ресурси

Неколку учесници побараа бот зад а можат да уредуваат и подновуваат страници на снимки на Ризницата. Подолу се дадени некои елементи за разработка на таков бот. Python, Javascript и MediaWikiJS (user:{name}/common.js) се веројатни можности. Погледајте и ја и страницата со документации и примери од кодот на:

Поврзано

Lingua Libre technical helps
Template {{Speakers category}} • {{Recommended lists}} • {{To iso 639-2}} • {{To iso 639-3}} • {{Userbox-records}} • {{Bot steps}}
Audio files How to create a frequency list?Convert files formatsDenoise files with SoXRename and mass rename
Bots Help:BotsLinguaLibre:BotHelp:Log in to Lingua Libre with PywikibotLingua Libre Bot (gh) • OlafbotPamputtBotDragons Bot (gh)
MediaWiki MediaWiki: Help:Documentation opérationelle MediawikiHelp:Database structureHelp:CSSHelp:RenameHelp:OAuthLinguaLibre:User rights (rate limit) • Module:Lingua Libre record & {{Lingua Libre record}}JS scripts: MediaWiki:Common.jsLastAudios.jsSoundLibrary.jsItemsSugar.jsLexemeQueriesGenerator.js (pad) • Sparql2data.js (pad) • LanguagesGallery.js (pad) • Gadgets: Gadget-LinguaImporter.jsGadget-Demo.jsGadget-RecentNonAudio.js
Queries Help:APIsHelp:SPARQLSPARQL (intermediate) (stub) • SPARQL for lexemes (stub) • SPARQL for maintenanceLingualibre:Wikidata (stub) • Help:SPARQL (HAL)
Reuses Help:Download datasetsHelp:Embed audio in HTML
Unstable & tests Help:SPARQL/test
Categories Category:Technical reports