LinguaLibre

Babel/text/mk

< LinguaLibre:Babel

This page is a translated version of the page LinguaLibre:Babel/text and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎français • ‎norsk bokmål • ‎occitan • ‎sicilianu • ‎svenska • ‎македонски • ‎বাংলা • ‎తెలుగు

Кутиите Кориснички јазици ги наведуваат јазиците кои ги познава уредникот и покажува во кој степен ги владее истите. Со ова се подобрува општењето меѓу членовите на разновидната заедница, како непосредно, така и помагајќи да се најдат толкувачи и преведувачи.

Примена

Кориснички информации за јазици
ru-N Русскийродной язык этого участника.
en-5 This user has professional knowledge of English.
fr-1 Cet utilisateur dispose de connaissances de base en français.
Корисници по јазик

Корисничките информации можете да ги ставите во вашата корисничка страница вметнувајќи ваков код:

{{#babel:ru-N|en-5|fr-1}}

Тоа ќи создава кутиите прикажани десно. Можете да додадете било колку јазици, во обликот јазичен код-степен на владеење.

Јазичен код
Додатокот ги препознава стандардните јазични кодови по ISO 639 (1–3). Вашиот јазик ќе го најдете на списокот на ISO 639-1-кодови или база на ISO 639 1–3-кодови.
Владеење
Владеењето дава претстава за тоа колку добро можете да општите на дадениот јазик. Ова е означено со еден знак во столбот Владеење на табелата подолу:
Владеење Што значи
0 Воопшто не го разбирате јазикот.
1 Разбирате пишан материјал и прости прашања.
2 Умеете да урадувате прости текстови или да учествувате во едноставни разговори,
3 Умеете да пишувате на јазикот со извесни ситни гршеки.
4 Јазикот го говорите како мајчин (иако не ви е мајчин),
5 Имате стручно познавање на јазикот; ги разбирате нијансите доволно добро за да преведувате напредни документи.
N Јазикот ви е мајчин и го владеете темелно, вклучувајќи разговорните изрази и идиомите.

За да ги отстраните заглавието и подножјето, употребете го plain=1 како прв параметар, на пр. {{#babel:plain=1|sv-N|zh-3|de-1}}. Вака полесно се користи заедно со други кориснички кутии.

Поврзано