List

Mkd/Lemmas-without-audio-sorted-by-number-of-wiktionaries

 1. буквален
 2. булдог
 3. бунар
 4. буре
 5. бут
 6. бучен
 7. буџет
 8. вага
 9. вагина
 10. вазна
 11. валкан
 12. валута
 13. валцер
 14. вангла
 15. вар
 16. ваш
 17. ваја
 18. вајар
 19. вегетаријанка
 20. вегетаријанство
 21. велик
 22. вена
 23. венчавка
 24. верба
 25. вероотстапник
 26. весел
 27. весло
 28. ветеран
 29. ветеринар
 30. вети
 31. вечно
 32. вечност
 33. вештачки
 34. вештерка
 35. видео
 36. види
 37. видливост
 38. вие
 39. викенд
 40. вилушка
 41. винарство
 42. виор
 43. вирусен
 44. висина
 45. витамин
 46. вишна
 47. влада
 48. владика
 49. власец
 50. влашки
 51. влекач
 52. влијание
 53. внатрешен
 54. водоземец
 55. воен
 56. воздухопловство
 57. возило
 58. волшебник
 59. вон
 60. воспитувач
 61. востание
 62. војска
 63. вратар
 64. вредност
 65. вресок
 66. вреќа
 67. врне
 68. врска
 69. врста
 70. врши
 71. вселена
 72. втор
 73. г
 74. габер
 75. гамета
 76. гаража
 77. гаранција
 78. гаќи
 79. геном
 80. геологија
 81. главен
 82. гладиола
 83. гладијатор
 84. гласник
 85. гледа
 86. глоба
 87. глобализација
 88. глуварче
 89. глувост
 90. глувче
 91. глужд
 92. глупав
 93. глупак
 94. гној
 95. го
 96. годишно време
 97. горд
 98. гордост
 99. гори
 100. госпоѓица
 101. готовина
 102. гради
 103. градоначалник
 104. грамофон
 105. граната
 106. грд
 107. гребло
 108. грешка
 109. грејпфрут
 110. гризе
 111. гробар
 112. грозје
 113. грофица
 114. грст
 115. група
 116. губи
 117. гулабица
 118. гума за џвакање
 119. далечина
 120. дали
 121. дар
 122. дата
 123. двесте
 124. движење
 125. двоглед
 126. двоина
 127. двор
 128. дворец
 129. дебел
 130. деветстотини
 131. деветти
 132. дека
 133. деленик
 134. дело
 135. демографија
 136. десетти
 137. детектив
 138. дефиниција
 139. дејност
 140. див
 141. дива патка
 142. дигитализација
 143. диктатор
 144. дилема
 145. димензија
 146. династија
 147. директен
 148. диск
 149. дискриминација
 150. дистрибуција
 151. дише
 152. дијагноза
 153. дијалектика
 154. длето
 155. доба
 156. добар
 157. добровечер
 158. добротворност
 159. доволен
 160. дозира
 161. дои
 162. доказ
 163. доктор
 164. долар
 165. долг
 166. должина
 167. долу
 168. доручек
 169. дојде
 170. драматург
 171. дромедар
 172. дружба
 173. друм
 174. дупка
 175. дуќан
 176. евла
 177. егзистенцијализам
 178. едвај
 179. еднаквост
 180. еднина
 181. економија
 182. еластичен
 183. електрицитет
 184. елипса
 185. емиграција
 186. енергија
 187. ентропија
 188. епидемија
 189. епилепсија
 190. епископ
 191. епистемологија
 192. ерген
 193. ерес
 194. ермелин
 195. ерупција
 196. есперанто
 197. етан
 198. етика
 199. етикета
 200. етнографија
 201. ејакулација
 202. ж
 203. жалост
 204. жалфија
 205. ждребец
 206. жеден
 207. жежок
 208. желба
 209. железница
 210. жени
 211. жив
 212. живее
 213. живец
 214. жири
 215. журналист
 216. забава
 217. заборава
 218. завидлив
 219. завод
 220. завчера
 221. загрепски
 222. задача
 223. заден
 224. задутре
 225. закана
 226. залез
 227. замка
 228. занаетчија
 229. занимање
 230. запалка
 231. заплаши
 232. засекогаш
 233. засолниште
 234. затвореник
 235. зајдисонце
 236. здолниште
 237. здраво
 238. зет
 239. зло
 240. злосторник
 241. знаење
 242. знаменит
 243. значаен
 244. зомби
 245. зора
 246. зрак
 247. идентичен
 248. идеологија
 249. идиотски
 250. идо
 251. избегне
 252. избира
 253. избувлив
 254. извини
 255. издавач
 256. имиграција
 257. император
 258. инвеститор
 259. индекс
 260. индиcкa кoкoшкa
 261. индивидуалист
 262. интелигенција
 263. интензивен
 264. интеракција
 265. интерпункција
 266. инфраструктура
 267. инцест
 268. искрен
 269. искуство
 270. испит
 271. испраќач
 272. ист
 273. историчар
 274. иш
 275. каже
 276. како
 277. кале
 278. калинка
 279. калорија
 280. камбанарија
 281. камин
 282. канаринец
 283. кандела
 284. канибализам
 285. капак
 286. капацитет
 287. капиталист
 288. капсула
 289. карактеристика
 290. карпа
 291. катанец
 292. катник
 293. католички
 294. кафеав
 295. кашлица
 296. кашмир
 297. кајгана
 298. квака
 299. квалитет
 300. квантитет
 301. квартира
 302. кеса
 303. кива
 304. кикирика
 305. килибар
 306. кипарис
 307. кириличен
 308. киселец
 309. клавијатура
 310. кларинет
 311. класицизам
 312. клаустрофобија
 313. клевети
 314. клепка
 315. климатологија
 316. клин
 317. клинец
 318. клиника
 319. кловн
 320. клон
 321. клунар
 322. кнез
 323. книжевност
 324. коала
 325. ковачница
 326. ковчег
 327. код
 328. коктел
 329. количество
 330. колонија
 331. комедија
 332. коментар
 333. комплетен
 334. компромитира
 335. комуникација
 336. кондом
 337. кондура
 338. конзервира
 339. конзулат
 340. конкурент
 341. конкуренција
 342. конкурс
 343. контрабас
 344. контрола
 345. конфликт
 346. концепт
 347. копира
 348. копито
 349. коприва
 350. корејски
 351. корисник
 352. корито
 353. корпа
 354. корпус
 355. косатка
 356. косинус
 357. костен
 358. костур
 359. котел
 360. коцкарница
 361. кочија
 362. коњак
 363. коњаница
 364. кравата
 365. крак
 366. кралски
 367. крвен сад
 368. креда
 369. кредитна картичка
 370. крива
 371. кригла
 372. криза
 373. крик
 374. криминалец
 375. критериум
 376. критика
 377. криумчар
 378. крлеж
 379. кроасан
 380. кров