LinguaLibre

LinguaLibre:Записник на промени

Revision as of 01:26, 19 October 2021 by Bjankuloski06 (talk | contribs) (Created page with "* Спроведување на нов кориснички посредник $1 * Предупредување на корисникот дека неговите снимк...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎français • ‎interlingua • ‎occitan • ‎sicilianu • ‎македонски • ‎日本語

Верзија 2.1.0

 • Воспоставка на додатокот Ехо со што корисниците можат да добиваат известувања
 • Воспоставка на додатокот Благодарност со кој корисниците можат меѓусебно да си изразуваат благодарност

Верзија 2.0.0

Промени во мрежното место

 • Префрлање на доменското име од lingualibre.fr на lingualibre.org T249937
 • Нов лик и лого, следејќи го Викимедииниот водич за стилот и задржувајќи се на корисничкото доживување T240552
 • Мобилна пристапност T195763
 • Прикажување на двете најнови снимки на почетната страница
 • Сменет текстот на почетната страница и страницата „За нас“

Промени во Снимачот на изговор

 • Спроведување на нов кориснички посредник T240552
 • Предупредување на корисникот дека неговите снимки и лични податоци може да се користат на Викимедиините проекти T212240 / T212239
 • Додадени показатели за достапноста на тастатурни кратенки T208178
 • Додадени можности за нагодување на студиото
 • Подобрен бројачот на снимки во студиото (додавање на бројач „грешка“ и „во тек“)
 • Додаден нов бројач на подигања при објавување
 • Преслушување на снимки непосредно од студиото T212583
 • Копче за бришење на снимки од студиото T222986
 • Вчитување на неснимени зборови во списокот при отпочнување на ново снимање
 • Додадена лента за потплоност во фазата на објавување
 • Поправена грешка: Местото на учење не беше пополнето T252400
 • Поправена грешка: Некои зборови сепак не успеаваа T212584
 • Поправена грешка: Стискањето на „сними уште податотеки“ не работеше T218371
 • Поправена грешка: Враќањето на претходниот чекор знаеше да го урне студиото T229299

Од техничка страна

 • префрлање на програмската рамка Vue.js T248983
 • употреба на мустаклести предлошки место создавање на посредник преку jquery T247860
 • Големокодно реструктуирање за примена на посилен MVC-модел
 • Поголема устојчивост на кодот
 • Подобра читливост на кодот
 • Подобра документација на кодот
 • Отстранети старите глобални променливи кои се премногу подложни на грешки
 • Спојување на визуелното и звучното студио
 • Проширени можности на приложникот Record List

Друго

За повеќе информации, погледајте ја Работната табла за I фаза на Lingua Libre (јануари до јуни 2020 г.) на Фабрикатор.

Верзија 1.1.0

 • Создавање на видеостудио посветено на снимање на знаковни јазици

Верзија 1.0.0

Погледајте ги неделните новости за почетната развојна фаза.