LinguaLibre

Chat room/FAQ/text/mk

< LinguaLibre:Chat room‎ | FAQ
Revision as of 23:58, 13 January 2022 by Bjankuloski06 (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

Other languages:
English • ‎français • ‎interlingua • ‎occitan • ‎svenska • ‎македонски

ЧПП на Разговорницата

Како да ги преземам сите звучнби снимки од еден јазик? Според говорник?

Податочните збирови се достапни тука. Нив ги подновува скрипта на секои 2 дена, користејќи ја алатката CommonsDownloadTool. Повеќе за ова ќе дознаете на Помош:Преземање на податочни збирови.

Како да додадам отсутни јазици?

Администраторите можат да додаваат нови јазици по барање, за што требаат неколку дена. Дајте ни го ISO 639-3-кодот на јазикот и/или неговата назнака на Википодатоците. Повеќе за ова ќе дознаете на Помош:Додавање на нов јазик.

Како да ја одржам тековноста на мојот Викимедиин проект?

Обратете се кај корисникот Poslovitch, кој го држи ботот Lingua Libre Bot. За повеќе информации, погледајте ги страниците Помош:Ботови и LinguaLibre:Бот.

Дали има претстојни настани? Кога и каде се одржуваат?

Погледајте ја страницата LinguaLibre:Настани.

Како да го преведам посредникот на LinguaLibre на нов јазик?

Појдете на translatewiki.net. Повеќе за ова ќе најдете на Помош:Преведување.

Како се архивираат одговорени поднаслови?

Откако ќе го прегледате поднасловот, најгоре ставете му {{done}} ~~~~. По период од неколку дена до 2 недели преместете го неговиот код на [[LinguaLibre:Chat_room/Archives/year]].

Архиви
2021202020192018